maandag 5 januari 2015

Muzikale Maandag: Imagine Dragons

Eén van de vaste rubrieken op deze blog is de Muzikale Maandag. Dit is een categorie waarin iedere week een blog zal verschijnen, die om beurten door ons geschreven wordt. Hierin delen we met jullie naar welke bands/zangers/zangeressen we graag luisteren, wat onze favoriete nummers zijn en welke mooie teksten je echt moet kennen.

Vandaag trap ik af met een blog over Imagine Dragons.

Jullie kennen ze vast wel: deze band uit Las Vegas timmert aardig aan de weg met hits als "It's time," "On top of the world" en "Demons." Ze staan bekend om hun pakkende melodieën die dagen in je hoofd blijven hangen.
Hun album "Night Vision" uit 2013 heeft maarliefst 55 weken in de Album Top 100 gestaan en ook in de Radio 2 Top 2000 doen ze het goed: Waar er in 2013 nog maar één van hun nummers in stond, waren dat er in 2014 al drie.

Persoonlijk ben ik gek op akoestische muziek, en ook daarin stelt Imagine Dragons niet teleur: op youtube zijn fenomenale versies te vinden van hun hits. De loepzuivere meerstemmigheid valt daarin goed op.
Ook live zijn ze een genot om naar te luisteren. Hoewel ze qua uiterlijk misschien niet echt passen in het plaatje van een boyband, luister ik hier toch honderd keer liever naar dan naar One Direction :-)

Mijn eigen favoriet is 'Demons,' mede door de mooie tekst.

---
They say it's what you make
I say it's up to fate
It's woven in my soul
I need to let you go

Your eyes, they shine so bright
I need to save that light
I can't escape this now
Unless you show me how
---

Een ander heerlijk nummer van deze band is "Radioactive." Dit is er echt zo één waarbij je de volumeknop nét even wat verder open moet draaien, want dan klinkt hij het lekkerst. Het nummer is ook heel geschikt om mee te blèren wanneer je in je eentje in de auto zit.

---
Welcome to the new age!
---

Wat is jouw favoriete nummer van Imagine Dragons?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten