maandag 26 januari 2015

Muzikale Maandag: Opkomende artiesten

Eén van de vaste rubrieken op deze blog is de Muzikale Maandag. Dit is een categorie waarin iedere week een blog zal verschijnen, die om beurten door ons geschreven wordt. Hierin delen we met jullie naar welke bands/zangers/zangeressen we graag luisteren, wat onze favoriete nummers zijn en welke mooie teksten je echt moet kennen.

Ik heb een muzikale vriendenkring, moet ik bekennen. Vandaag maak ik gebruik van deze blog, om wat van deze aanstormende talenten in de spotlights te zetten.

Mick de Vries en Luca Conradi vormen het duo Conradi & de Vries Music. Dit beginnende koppel, ook in het echt een stel, is momenteel druk bezig met hun studie in de muziek en het coveren van nummers. Ondanks het (tot nu toe) ontbreken van eigen materiaal, vind ik dat ze het waard zijn om genoemd te worden. Meer info:

Een viertal jonge heren uit Nijmegen die funk met een akoestisch geluid combineren, dat is Lessen the Gimmick. Dit beginnende bandje heeft nog geen optredens op YouTube staan, maar heeft al wel enkele zelfgeschreven nummers op het web staan. Hun liedjes zijn heerlijk op de achtergrond als je eigenlijk wat nuttigs moet doen, maar daar geen zin in hebt. Meer info:

Twee heren en twee dames; vier muzikanten met een hart voor blues. Dat is Temporary Roads. Deze band heeft al meerdere keren opgetreden en brengt zelfs binnenkort hun debuutalbum uit! Met veel plezier spelen ze de blues in alle vormen, afwisselend met wat uitstapjes naar Rock ’n Roll of Soul.  Met meerstemmige melodieën in de zang en het net even iets anders doen met de muziek zorgt Temporary Roads ervoor dat hun product, ondanks het feit dat blues zo vaak gespeeld word, toch uniek is. Meer info:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten